De groene winkel

De Groene winkel is een kleine ruimte in Natuurcentrum De Schaapskooi, ingericht als “winkel”.

In de Groene winkel zijn, naast verschillende uitgaven van andere uitgevers, diverse titels uitgegeven door de KNVV te verkrijgen.

De nieuwe zakgids Vogels van Nederland en België is in voorraad. Een gids met overzichtelijke informatie over de belangrijkste uiterlijke kenmerken, gedrag, zang en habitat van ruim 300 inheemse vogelsoorten. Het is de geheel herziene 4e druk met illustraties van Elwin van der Kolk. Bij elke soort staat een QR code; deze verwijst naar de online vogelgids van Vogelbescherming Nederland, waar je meer informatie over de betreffende soort vindt en het geluid kunt beluisteren. Een zakgids met een handig formaat om altijd bij je te hebben.

Van de reeks Basisgidsen is al enige tijd in onze Groene winkel de Basisgids Grassen verkrijgbaar. Nu ook in beperkte mate de Basisgids Mossen, de Basisgids Orchideeën, de Basisgids Composieten en de Basisgids Spinnen. In november wordt voor de liefhebber de Veldgids Zweefvliegen verwacht.

Een ander recent uitgekomen boek dat we beperkt in voorraad hebben maar desgewenst graag voor u bestellen is: Alle kinderen naar buiten, een boek dat de jeugd stimuleert naar buiten te gaan, oog te hebben / krijgen voor de vele kleine en grote wonderen in de natuur en hiermee om te gaan. Compleet met herkenningskaarten, vele knutselideeën en een aantal recepten, zoals bijvoorbeeld pesto van zevenblad. Dit boek is een echte aanrader o.a. voor (groot)ouders die hun (klein)kinderen willen laten kennismaken met de natuur.  Van dit boek is intussen al een tweede druk verschenen.
Voor meer informatie: zie hieronder.

Ook zijn nog een aantal titels uit de reeks “Natuur in beeld” in voorraad. Deze worden voor zover nu bekend niet in herdruk genomen, dus op = op. Dit geldt ook voor enkele  mooie jeugdboeken zoals onder meer:  “Kriebelbeestjes”, “Uilenvlucht”, “Ratjetoe”.

Omdat de bijen nog steeds dringend onze hulp nodig hebben en wij willen meehelpen aan het vergroten van de kennis over en het begrip voor bijen, zijn ook de zoekkaarten “Hommels” en “Wilde bijen” verkrijgbaar, evenals de educatieve informatiekaarten “Het leven van de honingbij” en “Het leven van wilde bijen” . Uiteraard zijn ook de overige zoekkaarten / herkenningskaarten over de verschillende groepen vogels, over slakken, bomen, wolken, enz. verkrijgbaar.

Daarnaast zijn er enkele cadeau-artikelen, artikelen voor een kleine prijs zoals:
de kalender 2019 van de Vlinderstichting,
sleutelhangers met afbeeldingen van vogels of vlinders en setjes van 4 magnetische boekenleggers, mokken, e.d. Leuk om te geven, maar ook om jezelf cadeau te doen.

Naast placemats: glazenonderzetters voorzien van tekeningen van vlinders, vogels, paddenstoelen, planten om ongemerkt kennis te maken met deze facetten van de natuur.
Het assortiment kaarten wordt steeds aangepast aan het seizoen.

Kom eens kijken in onze Groene winkel tijdens openingsuren van natuurcentrum De Schaapskooi of bij uw bezoek aan een lezing in de pauze.

ALLE KINDEREN NAAR BUITEN!
Waterdiertjes vangen, in bomen klimmen, je eigen parfum maken of brandnetelsoep of een hut van takken bouwen, welk kind wil dat nu niet?
Het grote natuuractiviteitenboek staat boordevol leuke buitenactiviteiten, natuurweetjes, knutselideetjes, achtergrondinformatie, zoekkaarten en spannende opdrachten.
Vier seizoenen lang ontdekken kinderen de natuur zowel binnen als buiten. De natuur is als het ware één grote speeltuin, het ideale ontdekkingsparadijs. Dit boek nodigt kinderen, (groot-) ouders, juffen & meesters uit om daar creatief gebruik van te maken d.m.v.:

Natuuractiviteiten voor kinderen voor elk seizoen.

  •    Spelen, bewegen, creatief, muzikaal, traktaties.
  •    Boordevol tips en ideeën: zien, horen, proeven, voelen & ruiken.
  •    Leuke weetjes en lestips.
  •    Met veel zoekkaarten – zie hieronder.
  •    Voor kinderen van 4 t/m 14 jaar.
  •    Het inspiratieboek voor kinderen, (groot)ouders, docenten en begeleiders.

Met véél zoekkaarten van: voorjaarsbloeiers, paddenstoelen, tuinvogels, bodemdiertjes, strandvondsten, leven in zee, schelpen, ganzen, waterdiertjes, vissen, wolken, eetbare planten, vruchten, zaden & noten, pootafdrukken, poep, braakballen, dagvlinders, nachtvlinders, wilde bijen, libellen en amfibieën.

Dit is echt een boek om vrolijk van te worden en je direct te laten verleiden om een warme jas aan te trekken en naar buiten te gaan. Niet alleen leuk voor thuis, maar ook bijzonder geschikt voor het basisonderwijs en kinderopvang. Een boek waar Marieke Dijksma en Jasper de Ruiter 2 jaar aan gewerkt hebben.

‘ALLE KINDEREN NAAR BUITEN!’ Leuk, leerzaam en gezond!

Uitgeverij: KNNV – Prijs: € 29,95 – Aantal pagina’s: 272
Ter inzage en verkrijgbaar in onze Groene Winkel.


Het Boswachter Doeboek, met Arjan Postma. €8,50