Wandeling naar Bolgerijen

 

bolgarijen kaartjeBlauwe route 7,5 km, Rode route 9 km, Gele route 10,5 km

Korte beschrijving van de wandeling

Vanaf de Schaapskooi gaat u linksaf de Hei-en Boeicopseweg op tot nummer 12. Hier (punt b) gaat u over het land van de familie Kool.Tijdens het broedseizoen kan hier niet gewandeld worden, want dan is het hier het domein van de weidevogels. U volgt het betonpad tot de wetering, daar rechtsaf. Waar het kavelpad stopt gaat u links tot de Achterkade. Hier rechts tot punt c. Het bruggetje brengt u naar de gemarkeerde wandelingen van het Utrechts landschap.

De blauwe route gaat door een populierenbos en grienden. Via een graskade met een mooie slootvegetatie keert u weer terug naar de Achterkade. Daar gaat u langs de Vogelkijkhut weer terug zo u gekomen bent.

De rode route volgt grotendeels de gele route. De prachtige Bolgarijse Kade volgt u tot de werkschuur. Langs een vochtig schraalgrasland dringt u het griendencomplex binnen.

De gele route volgt de Kostverlorenweg en een stuk de onverharde Autenase kade. Daar loopt u al kronkelend door de griendenpercelen naar de Bolgarijse Kade. Bij de werkschuur steekt u samen met de rode route weer terug . De blauwe route brengt u weer terug naar de Achterkade. Daar gaat u over de bekende weg weer terug.

Zie waarnemingen polder Bolgerijen