Wandelen

in de Vijfheerenlanden

De Schaapskooi is een prima vertrekpunt voor wandelingen en fietstochten in de Vijfheerenlanden. Allereerst is er een ruime parkeergelegenheid als u met de auto komt. Het terrein bij de  Schaapskooi en het  natuurgebied van het Zuid-Holland landschap zijn altijd toegankelijk.

Hal met folders (foto Cees Gielis)

Hal met folders (foto Cees Gielis)

Bar en streekproducten (foto Cees Gielis)

Bar en streekproducten (foto Cees Gielis)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

In de Schaapskooi vindt u in de hal een grote overzichtskaart om uw wandeling of fietsroute te plannen. Onder de kaart is een plank waarop de gratis wandelingen en fietsroutes van het Zuid Hollands Landschap staan. Dan hebben we in de Groene Winkel wandelkaarten en boekjes van Natuurpaden in onze streek. We proberen alles wat op dat gebied bestaat in voorraad te hebben. De gedachte er achter is dat als iemand uit de Randstad een dagje naar de Vijfheerenlanden komt om te wandelen of te fietsen bij de Schaapskooi  informatie is te vinden. Ook kan u een voorproefje vinden in de computer van uw wandeling in een powerpoint presentatie. Gewerkt wordt aan video presentaties.

En natuurlijk kunt u uw meegebrachte lunchpakket met van een vloeibare versnapering uit de bar nuttigen. Of na de wandeling / fietstocht even heerlijk op verhaal komen.

Wandeling natuurgebied achter de Schaapskooi

Zie openingstijden Schaapskooiimages

Voor een mooie fietstocht de zijn de Vijfheerenlanden ook uitermate geschikt.

Kijk eens naar Kijk van de Dijk op YouTube, klik hier

Deze film is gemaakt door Plomp Digital Video in opdracht van de Natuur en Vogelwacht de Vijfheerenlanden.