Over de excursiewerkgroep

De excursiewerkgroep wil het gehele jaar door excursies naar natuurgebieden organiseren.
Daarmee wil ze zowel leden als niet-leden van onze vereniging de mogelijkheid bieden om hun kennis van de natuur te vergroten en met elkaar te delen.  De excursies vinden daarom plaats onder leiding van een deskundige gids.
Naast dit educatieve aspect vinden we ook belangrijk dat deelnemers zich op hun gemak voelen en wordt er gezorgd
voor een ontspannen, gezellige sfeer.

Gemiddeld één keer maand is er gelegenheid aan een excursie deel te nemen. Onder deskundige leiding bezoekt u de mooiste natuurgebieden van onze streek. Er worden ook verder van huis excursies georganiseerd, bijvoorbeeld naar het Geuldal in Limburg of naar de Zuid-Hollandse en Zeeuwse eilanden. In het voor- en najaar worden er ook meerdaagse kampeerexcursies georganiseerd.  Verslagen van voorgaande excursies uit 2014 vindt u in het menu onder Werkgroepen-Excursiewerkgroep

Vertrekpunt
Bij iedere excursie wordt een vertrekpunt vermeld. Vanaf het vertrekpunt wordt de reis naar het excursiegebied gestart (meestal met auto). Het is tevens het punt waar na afloop van de excursie wordt teruggereden. Per excursie kan het vertrekpunt verschillen.  Momenteel is er een vertrekpunt in VianenLeerdam en Avelingen (bij Gorinchem).

Weersomstandigheden
Neem bij slecht weer contact op met de gids om na te gaan of de excursie wel doorgaat.

Vervoer
We doen aan carpoolen (benzinekosten worden gedeeld door het aantal inzittenden). In de aankondiging van de excursie staat een vertrekpunt. Je moet zelf regelen hoe je bij het vertrekpunt komt. Lukt dat niet neem dan contact op met de gids. Graag ook even mailen aan de gids als je iemand mee kan nemen naar de excursie.

Excursieverslagen
Excursieverslagen vindt u in het menu onder Werkgroepen-Excursiewerkgroep