Lionsclub Vianen houdt het kort

Zaterdag 10 november hebben leden van de Lionsclub Vianen hun handen flink uit de mouwen gestoken
om het landschap in de Vijfheerenlanden te behouden. Samen met leden van onze vereniging werden ’s ochtends de wilgen langs de Polderweg bij Lexmond van hun takken ontdaan.
 
 
Na een paar uur aan het werk te zijn geweest was het tijd voor een lekkere kop koffie, waarna de werkzaamheden werden hervat. Na afloop  werd er in de Schaapskooi onder het genot van een drankje een broodje kaas/worst en een overheerlijke erwtensoep nagepraat. Met een voldaan gevoel keerde iedereen huiswaarts. Het was bovenal een zeer nuttige maar ook gezellige ochtend.
 
 
 

Vereniging schenkt rietputje aan Utrechts Landschap

Dinsdag 16 oktober heeft Natuur- en Vogelwacht de Vijfheerenlanden het rietputje bij Fort Everdingen met enige luister aan Utrechts Landschap overgedragen. Na een plezierige ontmoeting van beide partijen ter plaatse bij het rietputje en mooie woorden over en weer werd er onder het genot van koffie, thee en gebak nog even nagepraat in de Schaapskooi van onze vereniging.

In juli dit jaar had onze vereniging het rietputje al formeel aan Utrechts Landschap geschonken. Tijdens een algemene ledenvergadering in 2014 was daartoe besloten.

Natuur- en Vogelwacht de Vijfheerenlanden is er van overtuigd dat het beheer van het rietputje bij Utrechts Landschap in goede handen is en het voortbestaan van dit uniek stukje natuur is gewaarborgd.

 

Zaterdag 13 oktober: Open Dag

Op 13 oktober is onze jaarlijkse Open Dag in en rond De Schaapskooi. De ‘hoofdacts’ zijn zoals gewoonlijk de presentatie van de nieuwe fruitoogst en de presentaties van de diverse werkgroepen. Voor de jeugd begint het al om 8.30 uur met een Vroege Vogelexcursie. De rest van het programma speelt zich af tussen 10.00 en 16.00 uur.
Klik hier voor meer informatie.

Donderdag 4 oktober: dialezingen door leden van onze vereniging

Eens per jaar delen leden hun natuurbelevenissen in de Schaapskooi door middel van hun mooiste beelden.

Op 4 oktober wordt de avond verzorgd Gerard van Heusden en Cees Gielis. Gerard van Heusden neemt u mee naar Suriname en na de pauze reist Cees Gielis met u naar de Verenigde Arabische Emiraten.

Klik hier voor meer informatie.