Natuurcentrum de Schaapskooi deelnemer verlichte proeverijenroute

Op donderdag 31 januari en donderdag 14 februari van 19:00 tot 22:00 uur doet onze Schaapskooi mee aan de verlichte proeverijenrouten georganiseerd door Stichting Boerderij & Erf.  Deze route gaat door de plaatsen Lexmond, Leerbroek, Leerdam, Schoonrewoerd en Hei- en Boeicop. Ruim honderd karakteristieke boerderijen worden negen avonden, verspreid over drie weken, aangelicht; steeds op donderdag-, vrijdag- en zaterdagavond van 19 tot 22 uur.  Lees hier meer over de verlichte proeverijenroute

De Schaapskooi is het verenigingsgebouw van de Natuur-en Vogelwacht De Vijfheerenlanden. De vereniging kocht het in 1979, toen het aanpalende landhuis Us Wente met bijbehorende grond en opstallen te koop kwam. Tot het moment van aankoop was het een schaapskooi. Na een grondige verbouwing is het in 1980 als verenigingsgebouw in gebruik genomen. De contouren van de oorspronkelijke schaapskooi zijn nog zichtbaar. De huidige Schaapskooi beschikt over een grote en kleinere vergaderzaal, een bestuurskamer, een bar en een eigen winkel waar onder meer boeken, sappen en -stroop wordt verkocht. Bedrijven en instellingen kunnen de vergaderruimtes huren.

Naast andere activiteiten op het van gebied van natuur- en milieu onderhouden we op natuurvriendelijke wijze diverse hoogstamboomgaarden en knotten we gedurende de winter veel wilgen. Het onbespoten fruit wordt tot appelsap, appel-perensap en appel-perenstroop verwerkt. Deze producten zijn in de Schaapskooi te koop. Zie onze webwinkel.

Comments are closed.