Natuur- en Vogelwacht Vijfheerenlanden krijgt Rabobank Coöperatie cheque

Tijdens de feestelijke bijeenkomst voor de jaarlijkse Club Supportactie van Rabobank Lek en Merwede kreeg Natuur- en Vogelwacht de Vijfheerenlanden een cheque ter waarde van 7125 euro uit het Rabobank Coöperatiefonds. Dit bedrag is bestemd voor de aanleg van een goed ventilatiesysteem en het verduurzamen van de CV-installatie.

Voor het verenigingsgebouw van de Natuur- en Vogelwacht, De Schaapskooi in Schoonrewoerd, werd begin jaren ‘80 van de vorige eeuw een oude schapenstal omgebouwd door de leden van de vereniging. Beheerder Arie Versluis vertelt: “Het gebouw is in de loop der jaren uitgebreid en voorzien van zonnepanelen. De verwarmingsinstallatie is inmiddels aan vervanging toe en tijdens de coronapandemie werd duidelijk dat een deugdelijk ventilatiesysteem ook nodig is. Beide verbeteringen kunnen door leden worden aangelegd, maar er zijn natuurlijk wel hoge kosten voor de installaties zelf”. De vereniging besloot daarom een aanvraag te doen voor een bijdrage in die kosten bij het Rabobank Coöperatiefonds. De aanvraag werd door Rabobank Lek en Merwede gehonoreerd met deze cheque.

De cheque werd uitgereikt door de directeur van Rabobank Lek en Merwede, Roelf Polman. Penningmeester Etta Eleveld is blij. “Als penningmeester probeer ik zuinig om te springen met het geld van de vereniging. Inkomsten die wij krijgen uit het beheer van hoogstam boomgaarden en het knotten van bomen zorgen voor stabiliteit. Maar bij dergelijk grote uitgaven is zo’n extra bijdrage natuurlijk meer dan welkom”. Voorzitter Christa Hendriksen vult aan: “Met dit geld kunnen we ons gebouw verduurzamen. Dat past bij de doelstelling van onze vereniging en zal bovendien de kosten voor verwarming drukken. Daarnaast krijgen we ook nog een mooi bedrag dankzij alle mensen die via de Club Supportactie op ons gestemd hebben. Dat is 650 euro. Daarvan kunnen we gereedschap aanschaffen en een tuinbank plaatsen. Wij zijn de leden die hebben gestemd en natuurlijk ook de Rabobank erg dankbaar”.

foto RABO-cheque

Comments are closed.

Webcam ooievaarsnest