Code rood voor natuur! Teken de petitie. Update 31-10-2017

31 oktober 2017

Inmiddels is de actie afgesloten. Duizenden handtekeningen zijn overhandigd aan leden van de Tweede Kamer en de regering.
Lees meer.

 

27 oktober 2017

Onlangs is de landelijke actie Code Rood voor natuur! gestart. Deze actie doet een beroep op de nieuwe regering en volksvertegenwoordiging een halt toe te roepen aan de verpietering van de natuur en het natuurbeleid in te zetten voor verbetering van deze situatie.

Recent onderzoek duidt erop dat in de afgelopen 27 jaar het aantal vliegende insecten met 75% is afgenomen. Insecten zijn enorm belangrijk voor het leven op aarde. Het zijn de bestuivers van bloemen en vormen de voornaamste voedselbron van vogels en van veel zoogdieren. Als daar driekwart van verdwijnt, heeft dat een enorme impact op de natuur en uiteindelijk ook op onszelf.

Het is duidelijk dat hier ingegrepen moet worden, nu het nog kan. De bedoeling is dit met een petitie kenbaar te maken en deze aan te bieden aan de regering en de Tweede Kamer.

Deze petitie wordt ondersteund door een groot aantal organisaties waaronder Natuurmonumenten, Vogelbescherming Nederland en het Wereld Natuurfonds.

Lees hier meer en onderteken de petitie!

 

Comments are closed.