Nacht van de Nacht 29 oktober

Nacht van de Nacht, sterren kijken in het donker…

Op zaterdag 29 oktober a.s. organiseert de Natuur- en Vogelwacht een lezing over “sterren kijken”. De lezing wordt verzorgd door de heer Jan Zeebregts uit Heukelum. Door de lichtvervuiling zien we steeds minder van de sterrenhemel in Nederland. Ontzettend jammer, want er is veel te ontdekken. Gelukkig zijn er nog een aantal donkere plekken in Nederland waar je kunt genieten van de sterrenpracht.

Sterren kijken is niet moeilijk of duur. Met een sterrenkaart, een verrekijker en een boek over astronomie kun je al heel veel over de sterrenhemel te weten komen.

Omdat sterren het best zichtbaar zijn bij helder weer, kunnen wij het programma pas definitief maken op het allerlaatste moment. Wat we u al wel kunnen meegeven is dat we meer te weten komen over de telescoop, de sterrenhemel en over het fotograferen van de sterrenhemel en de planeten!

Jan wil ons ook een kijkje laten nemen door een telescoop. Bij slecht weer doen we dat binnen, bij helder weer buiten. Dit kunnen we pas definitief maken op het allerlaatste moment.

Wil je nog meer ontdekken? Kom dan zaterdag 29 oktober naar de Schaapskooi, Overboeicop 15 te Schoonrewoerd. Aanvang 20.00 uur, de deuren zijn al open om 19.00 uur. Kom genieten van de leuke sfeer rondom de Schaapskooi.

Toegang gratis, er staat een fooienpot klaar, zodat wij leuke activiteiten kunnen blijven organiseren. Informatie: stuur een e-mail naar arinabogerd@live.nl.