Exposities

 

2019

April – Mei

Natuurfoto’s van Lida Hellingman-Soeting
Locatie: De Schaapskooi

Lida over haar expositie:
“De foto’s  waren bedoeld voor de ‘van leden voor leden’-avond. Ze blijven voorlopig nog even hangen, tot de volgende expositie zich aandient.

Ze zijn gemaakt met Konica Minolta ZZ2 een compact camera met slechts 4 megapixel. Daarmee heb ik foto’s gemaakt vanaf 2005 tot 2012. De camera zat al een paar jaar met plakband aan elkaar, maar op het laatst ging dat niet meer. In 2011 heb ik een Canon 1000D met 10 megapixel gekocht en 3 jaar gebruikt (Er hangen geen foto’s van deze camera), maar daar kon ik niet zo goed mee overweg, zodat ik ook de uit elkaar vallende Konica bleef gebruiken. Daar zat supermacro op en die werkte zeer goed. Tot hij echt niet meer te gebruiken was. Eind 2013 kocht ik een Nikon Coolpix P 520 met 12 megapixel. Ook dit is een automatische camera, maar je kunt hier toch nog veel instellen en die gebruik ik nog steeds. Bij alle foto’s staat met wat voor camera, waar en wanneer ze zijn gemaakt.”

“Op excursies en op diverse avonden lieten verschillende mensen prachtige foto’s zien op hun fotoschermpje, tablet, smartphone of fotoboek. Misschien kan ik hun een zetje geven om ook hun foto’s eens in de Schaapskooi aan de muur te laten zien. De wissellijsten kun je van de Natuur en Vogelwacht lenen. Die hoef je dus niet aan te schaffen”.

Hieronder twee foto’s van de expositie:

 

Gestreepte goudspanner

 

 

Beerbaviaan