Dialezingen

Over de dialezingen

In de maanden oktober t/m maart worden in ons verenigingsgebouw de Schaapskooi om de veertien dagen dialezingen georganiseerd op de donderdagavond. Het adres van de Schaapskooi is Overboeicop 15 – 4145 NN Schoonrewoerd.

De dialezingen beginnen steeds om 20.00 uur en duren tot circa 22.00 uur. De toegang is gratis. De zaal is open om 19.30 uur, de koffie staat klaar. In de pauze worden lootjes verkocht. De opbrengst is een bijdrage in de kosten van de avond. Na afloop van de lezing worden de lootjes getrokken en de prijzen uitgereikt.

Wilt u een paar dagen van te voren aan een dialezing worden herinnerd middels een e-mail, stuur dan een e-mail naar Simon Bakker.


 

Klik op de blauwe links voor meer informatie

 

2020

Do. 23 jan, Jacques van der Neut: Een snufje meer zout in de delta

Do. 6 feb, Theo Janssen: Landschappen van China

Do. 5 mrt, Gerrit Jan Klop:  Vogels van Suriname

Do. 19 mrt, Fred de Gier: Yellowstone, een wereld van contrasten

Do. 2 apr Dialezing verzorgd door leden

Aanvang: 20.00 uur

Leden van Natuur- en Vogelwacht kunnen hun natuurbelevenissen in De Schaapskooi delen met anderen, op een avond waarop zij hun mooiste beelden laten zien er hun verhaal erbij vertellen.

Deze avond wordt verzorgd door Gerard van Heusden en Kees Jan van Zwienen. Deze avond heeft een afwisselend programma, waarbij zowel de flora als de fauna nadrukkelijk aan bod komen.

Kees Jan van Zwienen uit Hagestein geeft een presentatie over Iran, waar hij in 2008, 2009 en 2010 3x 2 weken in het voorjaar is geweest, vooral om de voorjaarsflora zoals de wilde tulpen te fotograferen. Daarnaast laat hij vanzelfsprekend ook veel andere mooie beelden zien.

Foto: Kees Jan van Zwienen – Fritillaria imperialis

 

Foto: Kees Jan van Zwienen – groeiplaats van Dionysia hausknechtii in het Zagrosgebergte

 

Gerard van Heusden is inmiddels geen onbekende meer. Hij heeft ons eerder kennis laten maken met o.a. amfibieën, vogels en de prachtige natuur van Suriname. Ook nu neemt hij ons mee naar een bijzonder en vogelrijk gebied, een lagune in Suriname.

Foto: Gerard van Heusden – Flamingo’s

 

Foto: Gerard van Heusden- Zwarte arendbuizerd