Cursussen

Vogelcursus 2024

Ziet u ook zo vaak vogels in de tuin of tijdens een wandeling door de natuur?
En denkt u dan; hoe zou dat vogeltje heten? Volg dan onze vogelcursus!!!

In 4 avonden leren we u de meest voorkomende Nederlandse vogelsoorten herkennen. Denk aan onderwerpen als tuinvogels en vogels van stad en land, wintergasten, uilen, weidevogels, zangvogels en moerasvogels, sterns en vogels van open water in het binnenland. Extra aandacht voor het herkennen van de zang van de vogels. Ook leert u allerlei wetenswaardigheden over onderwerpen als ‘vogeltrek’ en ‘balts en broeden’ of doen we een leerzame quiz over de zojuist geleerde vogelsoorten.
Cursusleider: Hans de Braal.

De cursusavonden worden gehouden in De Schaapskooi van Natuur- en Vogelwacht Vijfheerenlanden, Overboeicop 15 te Schoonrewoerd. Aanvang: 20.00 uur.

Dinsdag: 23 januari,  27 februari,  26 maart,  23 april 2024

De bijbehorende excursies zijn in principe op de volgende zaterdagochtenden:

27 januari en 17 februari,            2 maart en 16 maart
30 maart en 13 april,            4 mei en 18 mei

De excursies zullen geleid worden door leden van de Vogelwerkgroep. We bezoeken steeds een vogelrijk gebied in onze streek. Het gebruik van een praktische vogelgids wordt aanbevolen. Als u nog geen gids hebt: de Zakgids Vogels van Nederland, uitgave KNNV, is zeer geschikt en in de Groene Winkel te koop.

Kosten van de cursus: Leden € 25.00 en niet-leden € 40.00 (inclusief lidmaatschap 2024) voor de 4 avonden, inclusief twee keer koffie of thee. Alle excursies zijn inbegrepen.

Wilt u meer informatie of wilt u zich al voorlopig aanmelden?
Stuur een e-mail naar info@natuurcentrum5hl.nl