Dialezingen

In de maanden oktober t/m maart worden om de veertien dagen dialezingen georganiseerd op de donderdagavond.

De dialezingen beginnen steeds om 20.00 uur en duren tot circa 22.00 uur. De toegang is gratis. De zaal is open om 19.30 uur, de koffie staat klaar. In de pauze worden lootjes verkocht. De opbrengst is een bijdrage in de kosten van de avond. Na afloop van de lezing worden de lootjes getrokken en de prijzen uitgereikt. Wilt u een paar dagen van te voren aan een dialezing worden herinnerd middels een e-mail, stuur dan een e-mail naar Simon Bakker.

 


 

Dialezingen 2017:  januari – april

De  samenstelling  van een afwisselend programma wordt steeds lastiger.

De natuurfotografen gaan allemaal naar dezelfde aantrekkelijke gebieden. Ik probeer rekening te houden met de onderwerpen die de laatste jaren bij ons geweest zijn. Zo ben ik de sprekers ook verder weg gaan zoeken. Gevolg hogere reiskosten, waardoor we die avond waarschijnlijk te kort komen aan de opbrengst van de verloting. Ik probeer het pakket zo samen te stellen dat er a verre reizen, b natuurgebieden in Nederland en c een onderwerp uit de natuur erin voor komen.

Henk Tromp komt nu voor de 20 keer met een lezing. Even iets om bij stil te staan. Henk komt de laatste jaren als eerste in het nieuwe jaar. Rede is de kans dat winters weer het moeilijk maakt om iemand te vragen die van ver komt. Henk is lid van onze vereniging en ook actief bij de bardienst bij openstelling van de Schaapskooi. Het programma stelt Henk samen in overleg met mij. Dit keer de Lek. Heel dicht bij huis. Henk heeft het afgelopen jaar die beelden gemaakt om zijn verhaal compleet te maken.

Dan komen Hans Stel en Wisse van de Heuvel met Madagascar. Ze komen van ver vertellen over dit bijzondere eiland. Kijk ook op zijn website http://www.hansstel.com/  om onder de indruk te komen van zijn fotografie.

Ronald Messemaker is de volgende in deze reeks. Hij is boswachter bij natuurmonumenten in de Weerribben en de Wieden. Heeft een belangrijke bijdrage geleverd voor het boek over dit gebied.

Jan Trapman is een goede bekende die voor de 10 keer bij ons komt. De Biesbosch is dit keer het onderwerp. Dat is voor de 11e keer, maar dit keer door de bril van hem. En dat zal zeker afwijken van die van de anderen.

Ine Dorresteijn komt voor de 2e keer. Dit keer met Ethiopië waar ze wetenschappelijk onderzoek deed en daar nu over komt vertellen.

Ruurd Jelle van der Leij komt uit de kop van Noord Holland. Hij was getipt door Joke Stuurman. Voor de pauze vertelt hij over hoe een goede foto tot stand komt aan de hand van zijn foto’s uit zijn streek. Hij leverde de foto’s voor het boek :“vogels Stellingwerf”. Op deze manier komt dus ook de kop van Noord Holland in beeld. Na de pauze  Polen.

Johan Elzenga is de laatste jaren steeds van de partij. Dat komt omdat hij kan kiezen uit een afwisselend programma. Dit keer met de Canarische Eilanden. Geen vakantiereis zoals we die mogelijk zelf kennen, maar verrassend anders.

De laatste lezing van dit seizoen (gevolgd door een avond met beelden van leden) is van Willy de Koning met het onderwerp Bevers. Ze houdt een blog bij en komt uit Sittard. Ze heeft aan diverse publicaties meegewerkt.

 Ik hoop dat ik weer een aantrekkelijk programma voor u heb samengesteld.

Simon Bakker