Algemeen

 

Zaterdag 30 september: Open Dag

Kom ook naar de feestelijke Open Dag van Natuur- en Vogelwacht De Vijfheerenlanden op 30 september!
Plaats: De Schaapskooi, Overboeicop 15, Schoonrewoerd
Tijd: van 10.00 tot 16.00 uur
Toegang gratis

Programma

 • Verkoop & persen nieuwe oogst appels & peren
 • Natuurexcursies in reservaat Overheicop
 • Spelletjes en excursies voor de jeugd
 • Werken met wilgentenen en wol
 • Workshop natuurfotografie (Vooraf aanmelden noodzakelijk!  Gaat door bij minimaal 6 deelnemers)
 • Fietstocht naar de Linge
 • Levende muziek! 
 • Hapjes en drankjes in de Schaapskooi
 • Presentaties door de werkgroepen van de Natuur- en Vogelwacht
 • Minimarkt met o.a. kraampjes van Prachtlint, een imker, Zuid-Hollands Landschap
  En nog veel meer! Klik hier voor de poster met uitgebreide info.

 

 

  

 

 

 

 

 

 


 

Woensdag 25 oktober– maak kennis met PADDENSTOELEN

Plaats: De Schaapskooi,  Overboeicop 15,  Schoonrewoerd
Aanvang: 20:00 uur (zaal open 19:30)
Graag vooraf aanmelden via k.van.baren1@kpnplanet.nl

Als bestuur vinden wij het belangrijk dat wij onze kennis over de natuur en de verschillende aspecten daarvan delen met belangstel-lenden. De natuur als geheel is heel mooi en alles heeft met alles te maken.

Een voorbeeld: het voorkomen van boerenzwaluwen is in de zomer afhankelijk van een juiste leefomgeving met mogelijkheden tot het maken van een nest en het vinden van voldoende voedsel om de jongen groot te brengen. Verder is het vogeltje afhankelijk van een veilige reis, een goed winterverblijf. Als niet aan al deze voorwaarden voldaan wordt, is de kans groot dat er volgend jaar op een bepaalde plaats minder of geen boerenzwaluwen komen. Met voldoende kennis van zaken is er iets aan te doen om dit te voorkomen en kunnen maatregelen genomen worden.

Zo ver gaan we niet op deze kennismakingsavonden. Eerder dit jaar heeft er een bijeenkomst plaats gehad over vlinders en over planten. Dit jaar zijn er nog 2 onderwerpen die besproken worden: spinnen en paddenstoelen.

In de herfst geven paddenstoelen kleur aan uw wandeling. Maar waarom staat die rode met witte stippen wèl op de Veluwe en niet achter de Schaapskooi? En is dat gekke ding ook een paddenstoel???
Deze avond zal ik proberen u er iets meer over te vertellen en laten zien.

S. van Baren

  

 

Zaterdag 30 september: Workshop Natuurfotografie

Op zaterdag 30 september a.s. organiseert de Natuur en Vogelwacht de Vijfheerenlanden tijdens de Open Dag  een workshop Natuurfotografie. Deze workshop wordt gegeven door de gedreven natuurfotograaf Henkjan Kievit uit Schoonrewoerd. Henkjan fotografeert al sinds zijn 12e jaar. Hij is begonnen als vogelfotograaf, maar heeft zich al snel ontwikkeld op andere fronten.

Naast een specialisatie in vlinders en macrofotografie is hij zich de laatste jaren gaan richten op natuur- en landschapsfotografie in de breedste zin van het woord. Inmiddels is hij al een aantal jaar werkzaam als professioneel natuurfotograaf. Zijn werk wordt regelmatig geëxposeerd en wordt gebruikt in allerlei publicaties, boeken, op websites en dergelijke.

Tijdens de workshop laat Henkjan je zien hoe hij te werk gaat met verschillende onderwerpen. Van macrofotografie tot weidse landschappen, het komt allemaal voorbij. Na een theoretische introductie met veel foto’s ga je zelf aan de slag. Henkjan begeleidt je in het veld, en geeft achteraf feedback op de foto’s die je tijdens de workshop heb gemaakt. Schrijf je in voor deze unieke kans om van een professionele natuurfotograaf te leren fotograferen. Neem een camera mee, of een mobiele telefoon waarmee je kunt fotograferen.

Wil je alvast meer fotowerk van Henkjan zien? Kijk dan op www.vanellusvanellus.com

Deze workshop wordt gegeven op 30-9-2017 van 12.30 tot 16.30 uur.
Kosten: € 45.00 p.p.
Minimaal aantal deelnemers: 6
Maximaal aantal deelnemers: 12
Schrijf je in via mail: mail@vanellusvanellus.com

Klik op foto voor grotere afbeelding

 

Klik op foto voor grotere afbeelding

Klik op foto voor grotere afbeelding